Stokas2-01

ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ

About

Ο Μπάμπης Στόκας είναι ένας από τους πιο αγαπημένους τραγουδοποιούς και ερμηνευτές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής. Μετράει πάνω από μία εικοσαετία στον χώρο και ξεχωρίζει με το ταλέντο του από τους περισσότερους καλλιτέχνες της γενιάς του.
Ο Μπάμπης ήταν ιδρυτικό μέλος και τραγουδιστής του θρυλικού συγκροτήματος των Πυξ Λαξ.
Οι Πυξ Λαξ αποτέλεσαν ορόσημο στη σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή και αγαπήθηκαν όσο κανένα άλλο γκρουπ. Μέσα σε 15 χρόνια κατόρθωσαν να σημειώσουν πωλήσεις δίσκων που ξεπέρασαν το 1.000.000 και έδωσαν αμέτρητες sold out συναυλίες. Τα τραγούδια τους άντεξαν το τεστ του χρόνου, μεγάλωσαν γενιές και αποτέλεσαν το soundtrack των σημαντικότερων στιγμών της ζωής μας.
Η solo καριέρα του Μπάμπη Στόκα είναι εξίσου δημιουργική και ενδιαφέρουσα. Με την κυκλοφορία των προσωπικών του album αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την πολυδιάστατη και δημιουργική φύση του. Οι live εμφανίσεις του γίνονται πάντα talk of the town και χαρακτηρίζονται από τη δυναμική του σκηνική παρουσία και τις εκφραστικές ερμηνείες του.
Παράλληλα, ο Μπάμπης έχει συνεργαστεί με κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι: Χάρις Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Παντελής Θαλασσινός, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και πολλούς ακόμη.

BIO
Ο Μπάμπης Στόκας είναι Έλληνας τραγουδοποιός και ερμηνευτής , ο οποίος μετράει πάνω από μία εικοσαετία εντυπωσιακής και συνεχόμενης επιτυχίας στον χώρο της μουσικής.

1989

Ήταν τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των θρυλικών ΠΥΞ ΛΑΞ - αναμφισβήτητα το δημοφιλέστερο ελληνικό συγκρότημα που έχει υπάρξει ποτέ στη σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή.

Οι Πυξ Λαξ ήταν ένα ροκ συγκρότημα, που δημιουργήθηκε το 1989, εμφανίστηκε στη δισκογραφία το 1990, και διαλύθηκε το 2004 σημειώνοντας μία θεαματική πορεία με εντυπωσιακές πωλήσεις δίσκων και αμέτρητες sold out συναυλίες. Τα βασικά μέλη του συγκροτήματος ήταν οι Μπάμπης Στόκας, Φίλιππος Πλιάτσικας και Μάνος Ξυδούς.

Μετά τους ΠΥΞ ΛΑΞ συνέχισε μόνος του το γοητευτικό ταξίδι της μουσικής με μία υπερ-επιτυχημένη σόλο καριέρα.

2001

Τον Μάρτιο του 2001 ο Μπάμπης Στόκας κυκλοφορεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο "Πουλιά της νύχτας. Στα 13 τραγούδια, υπογράφει τους στίχους και τη μουσική, συν ένα ορχηστικό θέμα που έδωσε και το όνομα στο άλμπουμ. Αυτός ο δίσκος απέδειξε ότι ένας ανεξάντλητος δημιουργικά καλλιτέχνης που ήταν προορισμένος να συνεχίσει την ενδιαφέρουσα καριέρα του και μετά το συγκρότημα ως σόλο καλλιτέχνης.

2004

Το 2004 είναι η τελευταία χρονιά με τους ΠΥΞ ΛΑΞ. Μία μεγάλη περιοδεία πραγματοποιείται σε όλη την Ελλάδα όπου κυριάρχησαν τα έντονα συναισθήματα και η μεγάλη αγάπη του κόσμου.

2005

Το 2005, όταν επέστρεψε στο τραγούδι ο Μπάμπης Στόκας δημιουργεί το νέο του συγκρότημα, το οποίο και ονομάζει "Το σχέδιο ΓΑΜΜΑ".

2006

Μαζί με τους « σχέδιο ΓΑΜΜΑ», ο Στόκας κυκλοφόρησε στις αρχές Φεβρουαρίου του 2006 το δεύτερο προσωπικό του δίσκο με τίτλο "Στην Άκρη της Γιορτής".

2008

Το 2008 κυκλοφόρησε το διπλό live άλμπουμ "Τραγουδήστε, μην ντρέπεστε", το οποίο έγινε χρυσό, και αποτελεί ζωντανή ηχογράφηση του προγράμματος που παρουσίασε στο Ζυγό της Πλάκας. Το CD παρουσιάζει ένα ανθολόγιο αγαπημένων του τραγουδιών του νεότερου ελληνικού ρεπερτορίου. Πειραματίζεται με διαφορετικά στυλ μουσικής και βγαίνει κερδισμένος!

2010

Το 2010 κυκλοφορεί το τρίτο του προσωπικό album με τίτλο "Βόλτα", από το οποίο ξεχωρίζουν τα τραγούδια "Κι έμεινα εδώ" και "Συνήθεια".

2012

To 2012 κυκλοφόρησε ο τέταρτος δίσκος του Στόκα "Η Αυλή των Τρελών" σε μουσική του ίδιου και σε στίχους του Άλκη Αλκαίου, που αποτέλεσε και το "κύκνειο άσμα" του στιχουργού.

Παράλληλα, ο Μπάμπης συνεργάζεται τόσο επί σκηνής όσο και συμμετέχει σε δίσκους κορυφαίων δημιουργών όπως η Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Νταλάρας, Μανώλης Μητσιάς, Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, οι αδελφοί Κατσιμίχα, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Παντελής Θαλασσινός, τα Υπόγεια Ρεύματα, τα Κίτρινα Ποδήλατα, ο Μιχάλης Τζουγανάκης, ο Χρήστος Θηβαίος, Ο Μίλτος Πασχαλίδης και πολλοί ακόμη!

Το όνομα του Μπάμπη Στόκα έχει συνδεθεί τόσο με μεγάλες δισκογραφικές επιτυχίες όσο και με τα δυναμικά του live ανά την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Το καλό τραγούδι, όπως συμβαίνει με κάθε πράγμα που είναι όμορφο και απαιτεί χρόνο, τελειοποιείται μόνο από κάποιον που το ζει. Και ο Μπάμπης Στόκας έχει αποδείξει με συνέπεια μέσα στην μακρόχρονη πορεία του, πως παραμένει ταγμένος στην ποιοτική μουσική.