beauty

ΟΙ 5 ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΠΛΕΞΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΟΥΜΕ!

11 June 2016
0968

Γράφει η Νατάσα Μπερέκου

Όταν σκεφτόμαστε καλοκαιρινά χτενίσματα ο πρώτος συνειρμός που δημιουργείται είναι οι πλεξίδες. Και είναι οι ίδιες πλεξίδες που πρωταγωνίστησαν στο 4ο live του μεγαλύτερου show της χώρας με τους experts του Syoss να δημιουργούν μοναδικά χτενίσματα που όλες θέλουμε να αντιγράψουμε αυτό το καλοκαίρι!
DSC_0351
Το εκπληκτικό Syoss beauty team!
Βρεθήκαμε backstage και καταγράψαμε όλα τα tips των experts αλλά και τις εντυπωσιακότερες πλεξίδες που είδαμε όχι μόνο στις παίκτριες του X-Factor αλλά και στα κορίτσια που βρέθηκαν backstage! Γιατί στο κάτω- κάτω όλες έχουμε ανάγκη από… Syoss pampering!
Πλεξίδα- στεφάνι
0664
Η πλεξίδα- στεφάνι που έρχεται περιμετρικά του κεφαλιού είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα bohemian πλεξίδας. Δίνει ρομαντικό ύφος σε κάθε σύνολο και σετάρεται ιδανικά με δαντέλες και girly φορέματα.
Πώς θα την πετύχετε
Βήμα 1
0646
Κάντε μια χωρίστρα στη μέση και ξεκινήστε να πλέκετε από την κάθε μεριά μια σφιχτή γαλλική πλεξίδα παίρνοντας κάθε φορά λεπτές τούφες από τα πλαϊνά και ενσωματώνοντας τις στην κεντρική. Όταν φτάσετε στην άκρη στερεώστε με ένα λεπτό λαστιχάκι.
Βήμα 2
0657
Κάντε το ίδιο και από την άλλη μεριά και αν θέλετε καλύψτε το λαστιχάκι παίρνοντας μια λεπτή τούφα και τυλίγοντάς την περιμετρικά.
0660
Με ένα ακόμη λαστιχάκι ενώστε τις δύο τούφες και είστε έτοιμη!
Το key product για να πετύχετε την πλεξίδα- στεφάνι
0989
Κάθε ρομαντικό χτένισμα πρέπει να έχει κράτημα αλλά και κίνηση μαζί ώστε να μην δείχνει στιλιζαρισμένο. Για να κάνετε την πλεξίδα- στεφάνι το hairspray Syoss Hold & Flex είναι must προϊόν για extra ελαστικό και ταυτόχρονα δυνατό κράτημα ενώ φεύγει εύκολα με το βούρτσισμα!
Mohawk πλεξίδα
0821
Δεν είναι όλες οι πλεξίδες ρομαντικές! Και ειδικά αυτή η πλεξίδα η οποία δίνει rock και aggressive αέρα στην εμφάνισή σας. Ταιριάζει ιδιαίτερα σε κορίτσια που έχουν αυτό το στιλ και αναδεικνύει τα στρογγυλά σχήματα προσώπου αφού λόγω όγκου στην κορυφή κάνει το πρόσωπο να δείχνει πιο οβάλ.
Πώς θα την πετύχετε
0818
Απομονώστε την κεντρική τούφα στην κορυφή του κεφαλιού και δημιουργήστε μια γαλλική πλεξίδα. Στερεώστε την άκρη της με ένα λεπτό λαστιχάκι και έπειτα με τα δάχτυλά σας «ανοίξτε» τραβώντας τούφες εναλλάξ δεξιά και αριστερά ώστε να δημιουργηθεί ο επιθυμητός όγκος.
Το key product για να πετύχετε την Mohawk πλεξίδα
0929
Το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της πλεξίδας είναι ο όγκος. Άρα προτού ξεκινήσετε να πλέκετε και όσο ανοίγετε με τα δάχτυλά σας είναι βασικό να χρησιμοποιείτε το hairspray Syoss Volume Lift που δίνει μέγιστο όγκο και μεγάλη διάρκεια από τις ρίζες χωρίς, όμως, να βαραίνει τα μαλλιά!
Chain braid

DSC_0764bb1083

Στο 40 live του X- Factor η Χριστιάνα Μπούνια είχε μια από τις πιο εντυπωσιακές πλεξίδες που έχουμε δει ποτέ. Πρόκειται για την chain braid που πήρε το όνομά της από το γεγονός ότι θυμίζει αλυσίδα και το μυστικό για να την πετύχετε είναι να χωρίσετε τα μαλλιά σας αντί για τρεις σε τέσσερις τούφες.
Πώς θα την πετύχετε
Βήμα 1
1065
Πιάστε μια ψηλή και σφιχτή κοτσίδα και κάντε τέσσερα συμμετρικά χωρίσματα (πάνω- κάτω και δεξιά- αριστερά). Με αυτά θα παίξετε μέχρι την άκρη της κοτσίδας. Τα μαλλιά δεν ξαναχωρίζονται αλλά σταυρώνονται. Αφήστε ένα μικρό κενό από την αρχή της κοτσίδας και ξεκινήστε. Σταυρώστε τις δύο πλαϊνές τούφες έτσι ώστε η αριστερή να γίνει δεξιά και η δεξιά αριστερή. Έπειτα, σταυρώστε τις δύο κάθετες τούφες έτσι ώστε η πάνω να γίνει κάτω και η κάτω πάνω. Σταυρώστε τις δύο κάθετες τούφες κατά τον ίδιο τρόπο και συνεχίστε έτσι σε όλο το μήκος. Το μυστικό είναι να μην πλέκετε αλλά να κάνετε κάθε φορά σταυρό.
Βήμα 2
1069
Πιάστε την άκρη με ένα λαστιχάκι και κάντε πιστολάκι με ελάχιστο αέρα στο μήκος ακολουθώντας την φορά της τρίχας ώστε να «στρώσει» η πλεξίδα.
Το key product για να πετύχετε την chain braid
0842
Εδώ θα χρειαστείτε ένα προϊόν για maximum έλεγχο και κράτημα μεγάλης διάρκειας και αυτό το προϊόν δεν είναι άλλο από το hairspray Syoss Max Hold. Κι ένα πολύ σημαντικό tip: αν στα μαλλιά σας έχετε φιλαρίσματα ψεκάστε με το hairspray Syoss Max Hold τοπικά ώστε να ενωθούν οι τούφες και να μην ξεφεύγουν!
Πλεξίδα με… κόμπους!

DSC_0770bb0784

Εντυπωσιακή η εμφάνισή της επί σκηνής, πολύ εντυπωσιακά και τα μαλλιά της! Ο λόγος για την Νωαίνα την οποία είδαμε με ένα πολύ ιδιαίτερο hair look εμπνευσμένο από τους top hair experts του Syoss! Κόμποι στα μαλλιά που δημιουργούν εφέ πλεξίδας!
Πώς θα την πετύχετε
Βήμα 1
1090
Χωρίστε τα μαλλιά σας σε δύο ίσια μέρη. Δημιουργήστε έναν πρώτο κόμπο και έπειτα δημιουργήστε και έναν δεύτερο. Για να σταθεροποιήσετε τους πρώτους δύο κόμπους περάστε από κάτω ένα διαφανές λαστιχάκι και συνεχίστε κατά τον ίδιο τρόπο σε όλο το μήκος. Το αποτέλεσμα αυτού του χτενίσματος παραπέμπει σε πλεξίδα μεν, με κόμπους δε!
Βήμα 2
1094
Το συγκεκριμένο χτένισμα δουλεύεται καλύτερα σε στεγνά μαλλιά που δεν πρέπει να γλιστράνε. Για τον λόγο αυτό προτού ξεκινήσετε τους κόμπους και αφού τους ολοκληρώσετε ψεκάστε στα μαλλιά σας το hairspray Syoss Strong Hold που στεγνώνει γρήγορα και εξασφαλίζει κράτημα μεγάλης διάρκειας.
corpmail.otenet.gr
Το key product για να πετύχετε την πλεξίδα με κόμπους
Αν τα μαλλιά σας είναι πολύ sleek με αποτέλεσμα να γλιστράνε ή αν φριζάρουν περάστε οπωσδήποτε προηγουμένως τις δύο τούφες με το Power Wax της σειράς Syoss Max Hold που θα σας δώσει τέλειο φορμάρισμα και 48ωρο έλεγχο του στιλ!
Cornrows
09710964
Είναι το next big thing στο hairstyling και οι experts του Syoss το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα. Πρόκειται για τα cornrows, τις ανάποδες γαλλικές πλεξίδες (λέγονται και dutch braids) που εφάπτονται του τριχωτού της κεφαλής και γίνονται περίπου μέχρι το ύψος του αυτιού ενώ τα υπόλοιπα μαλλιά παραμένουν λιτά.
Πώς θα τα πετύχετε
Βήμα 1
0958
Χωρίστε τα μαλλιά σας σε πέντε ισομερείς τούφες. Είναι από τα πιο βασικά steps έτσι ώστε τα cornrows σας να δείχνουν όμορφα.
Βήμα 2
0968
Για να είναι ανάγλυφο το αποτέλεσμα θα πρέπει η πλεξίδα σας να είναι ανάποδη γαλλική. Χωρίστε σε τρεις ισομερείς τούφες. Κρατήστε το δεξί τμήμα στο δεξί σας χέρι, το αριστερό τμήμα στο αριστερό σας χέρι και το μεσαίο τμήμα ανάμεσα στον αντίχειρα και το δείκτη. Τώρα περάστε το δεξί τμήμα κάτω από το μεσαίο τμήμα και επαναλάβετε με το αριστερό τμήμα. Πάρτε τις αμέσως επόμενες τούφες από τα πλαϊνά και περάστε κατά τον ίδιο τρόπο την δεξιά τούφα κάτω από τη μεσαία. Όταν φτάσετε περίπου στην κορυφή του κεφαλιού στερεώστε με ένα λεπτό, διάφανο λαστιχάκι.
Το key product για να πετύχετε τα cornrows
Το συγκεκριμένο χτένισμα δείχνει υπέροχο και σε σγουρά μαλλιά και είναι από τις ελάχιστες πλεξίδες που ταιριάζουν σε σγουρομάλλες. Οπότε αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα αλλά απλώστε προηγουμένως την mousse Syoss Curl Control που θα σας δώσει στο μήκος καλοσχηματισμένες μπούκλες μεγάλης διάρκειας ενώ θα τιθασεύσει τις μπούκλες της κορυφής ώστε να μην υπάρχουν φριζαρίσματα όταν θα κάνετε τα cornrows.
Αλήθεια, εσείς ποιες πλεξίδες αγαπήσατε περισσότερο; Stay tuned για περισσότερα tips για την φροντίδα των μαλλιών σας αλλά και πώς θα αποκτήσετε το τέλειο χρώμα. Με Syoss, φυσικά!


SEE MORE
Loading...